Graniet

Graniet | Hard en duurzaam materiaal

Wanneer u kiest voor een granieten aanrechtblad, dan kiest u ook voor hardheid en duurzaamheid. Graniet kan vergeleken worden met keramiek, maar er zitten toch enkele verschillen tussen beide stenen. Op onze website kunt u alvast terecht voor beide stenen, allemaal voor betaalbare prijzen! Breng een bezoekje aan onze fantastische collectie stenen en kies de beste steen voor uw keuken.

Graniet is een bijzonder hard en duurzaam materiaal en is op dit vlak gelijk met keramiek. Het materiaal is krasbestendig en hittebestendig en heeft een zeer bijzondere uitstraling. Dit zijn meteen enkele goede redenen om te kiezen voor dit duurzame materiaal.

Als u momenteel op zoek bent naar een keramieken aanrechtblad, maar ook enkele alternatieve wilt bekijken, breng dan zeker een bezoekje aan onze granieten bladen. Misschien past graniet nog beter bij uw keuken dan keramiek?

Graniet | Waarom is graniet zo sterk?

De meeste mensen kiezen voor graniet door zijn hardheid. Het product in graniet maakt niet veel uit, want met dit materiaal kunt u er zeker van zijn dat het product jarenlang zal meegaan en er mooi blijft uitzien. De lange levensduur van graniet maakt dit materiaal ook een zeer goede investering.

De samenstelling van graniet draagt natuurlijk ook bij tot de eigenschappen van het materiaal. Graniet is namelijk opgebouwd uit verschillende grondstoffen die bijdragen tot de hardheid en duurzaamheid van het materiaal, zoals kwarts, veldspaat en mica. Het bestanddeel dat het meeste bijdraagt tot de hardheid van graniet is kwarts. Kwart is namelijk één van de hardste materialen ter wereld en maakt graniet net zo hard!

Een blad in graniet zal dus bijzonder lang meegaan. Wij geloven ook heel erg in de kwaliteit van graniet, daarom geven wij bij elk aanrechtblad een standaard garantieperiode van 10 jaar.

Graniet | De look van graniet

Graniet ziet er altijd origineel uit, dus is het moeilijk om het materiaal in één zin te beschrijven. Geen enkele granietsteen is hetzelfde, want de natuur zorgt ervoor dat u altijd een originele steen krijgt. Graniet kan ook overal ter wereld uit de grond worden gehaald. De locatie van de steen bepaalt ook de eigenschappen van de granietsteen.

Een granietsteen staat bekend voor zijn korrelige structuur en een grijze kleur. Toch is graniet in meer kleuren verkrijgbaar dan alleen maar grijs, want verschillende locaties leveren ook verschillende kleuren op. Wenst u een licht of donker natuurstenen aanrechtblad? Dan vindt u zeker wat u zoekt in onze collectie granieten aanrechtbladen.

U kunt bij graniet niet alleen in verschillende kleuren bestellen, maar u kunt ook kiezen voor verschillende afwerkingen. Enkele populaire afwerkingen zijn polijsten en zoeten en deze zijn ook beschikbaar voor de meeste granietstenen die wij op onze site aanbieden.

Graniet | Maak uw keuze in onze grote collectie!

Vindt u het moeilijk om een keuze te maken in onze grote collectie natuurstenen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons vriendelijke personeel. Ons personeel staat altijd klaar om u te helpen en onze jarenlange ervaring levert zeker een uitmuntende keuze op.

Moet u zich aan een budget houden? Breng dan zeker een bezoekje aan onze selectie budgetstenen. Bij ons kunt u veel geld uitsparen, zelfs bij onze standaard granietstenen.

De kostprijs van graniet is afhankelijk van veel verschillende factoren, zoals de dikte en afmeting van het blad. Ontdek onze prijzen en vraag een gratis offerte bij ons aan. Vult het offerteformulier op onze offertepagina in en daarna krijgt u binnen de twee werkdagen een exacte prijsschatting van ons terug.